Tuusulan Yrittäjät ry onnittelee Vuoden Yrittäjää 2022

Tuusulan Yrittäjät valitsi 2022 Vuoden Yrittäjäksi Elektrorakenne Oy:n. Palkinto luovutettiin 3.9. pidetyssä vuosijuhlassa Jokelassa.

”Valinnan perusteluina olivat mm. 50-vuotias perheyritys, joka on kehittänyt toimintaansa nykyaikaiseksi, täyden palvelun konepajaksi. Asiakkaiden yksilöllisten toiveiden toteutus on viety korkealle tasolle nykyaikaisen robotiikan avulla. Yritys on pystynyt vastaamaan kovaan kilpailuun toiminnan laadulla ja toimintavarmuudella, liikevaihdon tai kannatta- vuuden kärsimättä.”

Elektrorakenne mukana EU Trinity hankkeessa.

  • VisDeburr (Convergent Information Technologies GmbH, Flexido d.o.o., Elektrorakenne Oy)

Vision guided deburring of welded seams.

Maaliskuussa 2022 alkaneessa projektissa selvitettiin mahdollisuuksia hioa robotilla hitsaussaumoja konenäköä hyödyntäen.

Elektrorakenteen rooli oli ns. loppukäyttäjä. Ohjelmoinnista ja konenäöstä vastasi Convergent Information Technologies GmbH ja hiontatyökaluista sekä testauksesta Flexido d.o.o. Projektin välikatselmus oli Sloveniassa huhtikuussa ja loppudemo Suomessa elokuussa.

Haasteita aiheutti mm. kiiltävä pinta tuotteissa, sekä oikean herkkyyden löytäminen tyyppillisesti hieman tunnottomaan robotin käsivarteen.

Valmista tuotetta ei lyhyessä projektissa syntynyt, mutta jatkokehittämällä saataneen hyviä tuloksia aikaan.

Katso video projektista alta.

Elektrorakenne Oy 50 vuotta 25.2.2022!

Uusi kuitulaser tulossa syksyllä 2022

 

Olemme investoineet uuteen HSG-kuitulaseriin. Kone on varustettu automaattisella panostus- ja purkulaitteella, joka mahdollistaa keskeytyksettömän ja miehittämättömän ajon 24/7. Uusi hankinta mahdollistaa meille aiempaa tehokkaamaan tuotannon, joka tulee näkymään toimitusajoissa.

Kone on varustettu IPG 6kw virtalähteellä, joka pystyy jopa 150m/min leikkausnopeuteen. Tarkkuus on 0,03mm.

Leikkaukset onnistuvat teräksissä 25mm saakka ja alumiinissa ja rst/hst:ssä 16mm saakka. Koneella pystytään leikkaamaan myös esimerkiksi messinkiä ja kuparia.

Maksimi levykoko on 1500x3000mm

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Elektrorakenne Oy

Welding Excellence Center (WEC) – Innovatiivisen hitsausliiketoiminnan kehittäminen vientiin

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt Elektrorakenne Oy:lle valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annetun lain (9/2014) nojalla yrityksen kehittämisavustusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Tukea on myönnetty Elektrorakenne Oy:n hankkeeseen:

Welding Excellence Center (WEC) – Innovatiivisen hitsausliiketoiminnan kehittäminen vientiin.

Erityistavoitteena on 12.1 Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta.

Hankkeeseen liittyvä EU-ohjelma: Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelma.