SÄRMÄYS

Särmäys on lyhyesti sanottuna metallin taivuttamista. Särmäämällä voidaan valmistaa erilaisia tuotteita metallista tai muovista. Tuotteet voivat särmäämisen jälkeen olla valmiita tai niitä voidaan jatkokäsitellä eri tavoilla, kuten hitsaamalla tai pintakäsittelyllä. Yksinkertaisin esimerkki särmätystä tuotteesta voisi olla kulmarauta. Monimutkaisimmat särmäykset tehdään vaiheissa ja jopa useammalla koneella.

Särmäyksessä metallilevy taivutetaan ylä- ja alatyökalujen välissä hydrauliikan tai paineilman avulla. Metallilevy taivutetaan yleensä kylmänä, mutta joissain tapauksissa myös esilämmitystä tarvitaan.

Särmäystä kuuden vuosikymmenen kokemuksella

​Elektrorakenne tekee särmäystä vankalla ammattitaidolla. Käytössämme on neljä särmäyspuristinta ja kuuden vuosikymmenen kokemus. Oman työkalutuotannon ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaiden haastaviinkin tarpeisiin nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Automaatio maksimoi tehokkuuden

Tuotantosolumme avulla särmäystyöt voidaan automatisoida täysin miehittämättömäksi. Robottisärmäyksessä sarjakoot voivat olla jopa vain muutamasta sadasta kappaleesta kymmeniin tuhansiin.

Meiltä myös muut työvaiheet

Särmäyksen lisäksi saat meiltä myös laserleikatut tai lävistetyt aihiot, sekä kaikki hitsauspalvelut käsityönä tai roboteilla tehtynä. Kiinnitämme myös puristeet, niittimutterit ja pop-niitit ja teemme viimeistelyhionnat. Verkostomme avulla myös pintakäsittelyt onnistuvat avaimet käteen -periaatteella.

Markkinoiden paras tekniikka

Nykyaikaisten koneiden avulla särmäysohjelmat voidaan tehdä etänä ja jopa täysin automaattisesti 3D mallista, kuten .STP, .IGS tai .SLDPRT. Koska aika ei kulu manuaaliseen ohjelmointiin koneella, koneen käyttöaste saadaan korkeammaksi ja tuotteiden läpimenoaika nopeutuu.

Bystronic Xpert 80 on särmäyspuristimien Rolls-Royce. Tämä sveitsissä valmistettu särmäyspuristin on servo-ohjattu, äärimmäisen nopea kone, joka on suunniteltu pienten, alle 1500mm pitkien, kappaleiden särmäykseen.

Käytössämme on särmäyspuristimia myös suurempiin tarpeisiin. Kappaleen maksimipituus 3000mm. Särmäämme jopa 10mm ainevahvuuksia.

Maksimi särmäyspituus / ainevahvuus.

  • 3000mm / 1mm
  • 2500mm / 1,5mm
  • 2000mm / 3mm
  • 1500mm / 5mm
  • 1000mm / 8mm
  • 500mm / 10mm