Teräs

Teräs on tärkein käyttömetalli. Suuri lujuus on teräksen ominaisuus, jonka ansiosta teräs poikkeaa muista rakennusaineista kuten tiilestä, betonista ja puusta. Teräksen mekaanisia ominaisuuksia on mahdollista säätää koostumuksen ja valmistusprosessin avulla.

Teräslajeja on olemassa jo useita tuhansia. Suurin osa niistä on kehitetty 20 viime vuoden aikana.

Teräksen edut ovat sen kestävyydessä, muokattavuudessa, hinnassa ja monipuolisuudessa. Pintakäsittelyllä teräkseen saadaan tarvittaessa hyvä korroosiosuoja.

​Käyttämämme SSAB teräkset valmistetaan tiukassa laadunvalvonnassa. Termomekaanisen valssauksen tuloksena syntyvä tasapainoinen koostumus ja hienorakeisuus antavat teräkselle huippuluokan mekaaniset ja kylmämuovausominaisuudet.

Nämä ominaisuudet yhdessä teräksen puhtauden kanssa tekevät teräksestä tasalaatuisen ja antavat sille erinomaiset taivutus- ja leikkausominaisuudet. Tällaista terästä voidaan hitsata kaikilla tavallisimmilla hitsausmenetelmillä.

Ruostumaton teräs

Ruostumattomien ja haponkestävien terästen hyvä korroosionkestävyys perustuu sen sisältämään kromiin. Ruostumattomassa teräksessä kromi reagoi hapen kanssa ja muodostaa suojaavan kalvon teräksen pinnalle. Suojakalvo on äärimmäisen ohut ja valoa läpäisevä, siksi pinta on metallisen kirkas. Kalvoon käytössä syntyvät naarmut ja muut rikkoutumat korjautuvat itsekseen hapettavassa ympäristössä.

Ruostumattoman ja haponkestävän teräksen edut ovat sen korroosionkestävyys, muokattavuus ja vaivattomuus.

ALUMIINI

Alumiini kestää melko hyvin ilman ja veden vaikutusta eikä siis ole altis korroosiolle ja siksi sitä käytetään usein teräksen sijasta. Sen korroosiokestävyys perustuu pintaan muodostuvaan suojaavaan oksidikerrokseen. Sen pinta siis hapettuu, mutta pintaan muodostuva tiivis oksidikerros suojaa alempia kerroksia korroosiolta. Usein alumiinia seostetaan muilla metalleilla, esimerkiksi magnesiumilla. Sen hyvää lämmönjohtavuutta hyödynnetään etenkin elektroniikkateollisuudessa. Myös sen sähkönjohtokyky on erittäin hyvä.

​Alumiini on kevyttä ja kestää hyvin korroosiota. Se on myös helposti muokattavaa.

 Puhdas alumiini on melko pehmeää, minkä vuoksi koneiden ja laitteiden valmistusmateriaaleina käytetään seostettua alumiinia, jonka lujuusominaisuudet ovat paremmat. Alumiinia kutsutaan kevytmetalliksi ja sen keveys tekee siitä suositun materiaalin erilaisissa ratkaisuissa. Sen etuja ovat hyvä lujuus suhteessa painoon ja useimmissa oloissa hyvä korroosiokestävyys tiiviin oksidikerroksen ansiosta. Myös sen lämmönsiirtokyky on hyvä.

MUUT METALLIT

Käytämme tuotannossamme myös kuparia, messinkiä ja tinapronssia. Levymateriaalin lisäksi myös putki- ja palkkituotteet kuuluvat valikoimaan. Kysy lisää erikoismateriaaleista. Jos haluamaasi materiaalia on saatavilla ja se on työstettävissä, saat sen meidän kautta.