Laserleikkausta

LASERLEIKKAUSTA

Laserleikkausta puolikkaan hiuskarvan tarkkuudella

 

Laserleikkaus mahdollistaa kaikenmuotoisten tasomaisten kappaleiden leikkaamisen levyarkeista nopeasti ja siististi. Koska leikattavat kappaleet voidaan järjestellä, eli nestata, levyarkkiin jopa kiinni toisiinsa, levyn hyötysuhde on erinomainen. Laserleikkausta on tehty maailmalla pitkään, jo vuodesta 1965 lähtien, eli kovin uudesta keksinnöstä ei ole kyse. Leikkaustekniikka on kuitenkin kehittynyt melkoisesti noista ajoista ja suurimmat harppaukset kehityksessä onkin otettu viimeisen 10 vuoden aikana. Materiaalivahvuudet, tarkkuus ja leikkausnopeus ovat kasvaneet monikymmenkertaisiksi ja nykyään kuitulaser päihittääkin jo polttoleikkauslaitteet nopeudessa ja laadussa.

 

Laserleikkausta nykyaikaisella tekniikalla

 

Elektrorakenteella käytössä oleva HSG G3015X -kuitulaser on varustettu automaattisella levyarkkien panostus- ja purkulaitteella, joka mahdollistaa keskeytyksettömän ja miehittämättömän ajon 24 tuntia vuorokaudessa. Koneeseen voidaan ladata useampi tuhat kiloa levyä valmiiksi ja kone siirtää leikatut kappaleet ja leikkuujätteen pois automaattisesti. Koska aika ei kulu levyarkkien siirtelyyn yksitellen käsityönä,  koneen leikatessa edellistä työtä, voidaan kappaleita jo jatkokäsitellä, kuten hioa, särmätä, kierteyttää tai tehdä uusia leikkausohjelmia sillä välin. Tämä parantaa laitteen käyttöastetta ja nopeuttaa tuotteiden läpimenoa.

Kone kykenee jopa 150m/min leikkausnopeuteen. Tarkkuus on 0,03mm, joka on suunnilleen puolet hiuskarvan paksuudesta. Koneen teho ja nopeus eivät kuitenkaan kerro tuotteiden laadusta vielä mitään. Jos konetta ajetaan väärillä arvoilla tai liian nopeasti, laatu kärsii. Elektrorakenteessa mennään aina laatu edellä ja voit olla varma, että leikkeesi ovat sovitun mukaisia.

Leikkaukset onnistuvat teräksissä jopa 25mm saakka. Alumiinissa, ruostumattomassa ja haponkestävässä teräksessä jopa 16mm saakka. Ohuimmat materiaalit ovat vain jopa 0,1mm paksuja. Koneella pystytään leikkaamaan myös esimerkiksi messinkiä ja kuparia sekä muovia. Maksimi levykoko on 1500x3000mm

 

Jatkojalostus

 

Kun tarvitset laserleikkauksen lisäksi myös muita palveluita, Elektrorakenne on oikea osoite. Teemme tarvittavat jatkojalostukset kustannustehokkaasti ja varmalla otteella. Käytössämme on kolme särmäyspuristinta, kaksi robottia varustettuna MIG-, TIG-, CMT- ja Plasmahitsauslaitteilla. Käsihitsauslaitteita löytyy viisi. Kappaleiden ja hitsaussaumojen hiontaan löytyy useita erilaisia laitteita. Käytössämme on myös pistehitsaus sekä CNC-ohjattu ja manuaalinen pulttihitsaus. Kiinnitämme kappaleisiin myös puristemutterit, puristeruuvit tai niittimutterit. Kun tarvitset laserleikkausta ja metallitöitä, olethan yhteydessä meihin!

 

 

Kuitulaser
Laserleikkausta
Laserleikkaus
Kuitulaser