DSC_0158.jpg
HITSAUS

Robottihitsauksen pioneeri palveluksessasi

Hankimme ensimmäisen hitsausrobotin vuonna 1988 piensarjatuotantoon. Uskallamme siis väittää, että osaamme robottihitsauksen.

Ota yhteyttä

ROBOTTIHITSAUS

MANUAALIHITSAUS

PISTEHITSAUS, PULTTIHITSAUS

Karhotin1.png
Hitsaus_TIG_edited.jpg
Pistehitsaus.jpg

Tehokas ja luotettava. Toistuviin tai pitkiin sarjoihin.

Pieniin tarpeisiin, vaativiin hitsauksiin.

Nopea ja luja liitos.

Robottihitsauksella pystytään tuottamaan erittäin laadukkaita saumoja jopa 5 kertaa nopeammin kuin käsityönä. Toistettavuus on myös huippuluokkaa. Hitsaamme robotilla jopa 20kpl sarjoja!

Käytössäsi MIG/MAG, CMT, TIG, PLASMA, KAARIJUOTTO

Kun sauman määrä ja sarjakoko tuotteessa ovat pieniä tai tarvitaan vaativaa hitsausta hankaliin paikkoihin, manuaalihitsaus on oikea valinta. Käytössämme on MIG/MAG ja TIG -hitsaus. Kaikki teräkset, alumiini, kupari, messinki.

Pistehitsauksella voidaan liittää tasomaiset kappaleet toisiinsa. Liitos on niin luja, että perusmateriaali hajoaa ennen sitä. Pulttihitsauksella voidaan liittää erilaisia kiinnikkeitä, kuten sisä- ja ulkokierteellisiä pultteja tai maadoitusliittimiä, kappaleen pintaan. Liitos on erittäin luja.

HITSAUSMENETELMÄT

Käytössämme on laaja valikoima hitsausmenetelmiä.

iStock_000001677260Small.jpg

MIG/MAG

MIG/MAG-hitsaus (engl. metal inert gas / metal active gas welding) on kaasukaarihitsausmenetelmä, jossa sähkövirran avulla muodostuva valokaari palaa lisäainelangan ja hitsattavan kappaleen välissä suojakaasun ympäröimänä. Hitsattaessa valokaari sulattaa perusaineen ja lisäaineen yhtenäiseksi materiaaliksi liittäen kappaleet yhteen.

MIG/MAG-hitsauksen etuja ovat nopeus ja hitsin puhtaus. Hitsin päälle ei tyypillisesti muodostu kuonakerrosta kuten puikkohitsauksessa.

Hitsattavien kappaleiden ainevahvuudet ovat tyypillisesti yli yhden millimetrin, mutta taitava hitsaaja kykenee hitsaamaan MIG/MAG-laitteistolla ohuempiakin materiaaleja, minkä johdosta MIG/MAG-hitsausmenetelmä voittikin nopeasti ohutlevyhitsauksessa alaa ķaasuhitsaukselta varsinkin autopeltitöissä jo paremman paloturvallisuutensakin ansiosta.

_MG_3043.jpg

CMT

CMT teknologialla pystymme tuottamaan roiskevapaita, puhtaita ja laadukkaita hitsaussaumoja jopa vain 0,5mm paksuihin aineisiin. Se mahdollistaa myös galvanoidun ja normaaliteräksen yhdistämisen alumiiniin.

CMT eli Cold Metal Transfer on vapaasti suomennettuna metallin kylmäsiirtymistä. Menetelmän on kehittänyt hitsauslaitevalmistaja Fronius vuonna 2004. Prosessin toiminta perustuu mekaanisiin muutoksiin lisäainelangan syöttönopeudessa ja -suunnassa.

CMT-menetelmä kuuluu lyhytkaarihitsauksen piiriin ja se on kehitetty käytettäväksi lämmölle herkkien ja ohuiden materiaalien liittämiseen. Prosessin matalan lämmöntuonnin ansiosta hitsaustapahtuma on roiskeettomampi ja vähentää ohuilla materiaaleilla läpipalamisen riskiä.

Vaikka CMT on lyhytkaarihitsausta, aineensiirtyminen tapahtuu siinä eri tavalla. Kun perinteisessä lyhytkaarihitsauksessa lankaa syötetään jatkuvasti eteenpäin, kunnes oikosulku syntyy työkappaleen ja langan välillä ja virran nousun ansiosta sula pisara irtoaa langasta ja aiheuttaa kaaren uudelleensyttymisen, niin kylmäsiirtymisessä langan osuessa työkappaleeseen ja aiheuttaessa oikosulun vaihdetaankin langan syöttösuuntaa. Perinteisessä prosessissa oikosulun aiheuttama virran nousu siirtää voimakkaasti lämpöä hitsiin ja pisaran irtoaminen langasta voi olla raju ja synnyttää ei haluttuja roiskeita, tätä ei metallin kylmäsiirtymisessä tapahdu.

_MG_3048.jpg

TIG

TIG-hitsaus (engl. Tungsten Inert Gas Arc Welding) on kaasukaarihitsausprosessi, jossa valokaari palaa sulamattoman volframielektrodin ja työkappaleen välissä suojakaasun ympäröimänä. Suojakaasuna käytetään aina inerttiä kaasua, joka ei vaikuta hitsausprosessiin. Monesti käytetään argonia, joka ei reagoi sulan kanssa. TIG-hitsausta voidaan tehdä lisäainetta syöttäen tai ilman lisäainetta. Lisäaine on yleensä 1–3,5 mm paksu noin metrin mittainen paljas lanka, jonka koostumus vastaa hitsattavaa materiaalia. Käsinhitsauksessa lisäaine syötetään hitsisulaan käsin. Lisäaine voidaan syöttää myös koneellisesti, jolloin puhutaan mekanisoidusta TIG-hitsauksesta.

TIG-hitsausta käytetään yleisesti vaativien putkistojen hitsauksiin, ruostumattomien putkien ja putkipalkkien hitsaukseen ja valmistukseen, ohuiden aineiden hitsaukseen, alumiinien ja erikoismetallien hitsaukseen sekä pieniin korjaushitsauksiin. Käyttöalue alkaa noin 0,1 mm:n ainepaksuudesta.


TIG-hitsaus sopii sekä käsin tehtyyn- mekanisoituun- että robotilla suoritettavaan hitsaukseen.

Hitsausprosessin etuja ovat muun muassa hyvä sulan ja tunkeuman hallinta, tarkasti säädeltävä lämmöntuonti ja hitsin puhtaus. Hitsaus on mahdollista ilman lisäainetta, hitsin päälle ei muodostu kuonakerrosta, ja hitsistä saadaan helpommin halutun muotoinen kuin muilla hitsausprosesseilla. Huonoja puolia ovat hitsaamisen hitaus sekä useissa tapauksissa laitteiston kallis hinta. Hitsaus on suoritettava suojassa tuulelta. TIG-hitsausta pidetään yleensä vaativampana kuin muita kaarihitsausmenetelmiä, koska hitsaaja joutuu käyttämään poltinta toisella kädellä ja syöttämään lisäainetta toisella.