Etsi
  • Pekka Pennanen

Uutiskirje 8/2019


Piensarjan tehokasta robottihitsausta!


1.Pystyykö tämmöisiä hitsaamaan robotilla – millainen sarjakoko

pitää olla, että voidaan hitsata robotilla?


Robottihitsauksen tehokkuuteen ei vaikuta niinkään sarjakoko, vaan se, että kuinka pitkä hitsaussauma on kyseessä. Robottihitsauksen kannattavuutta / järkevyyttä voidaan ennemminkin laskea sen mukaan, kuinka paljon jonkin tuotteen saumaa hitsataan vuoden aikana. Pienetkin sarjat, joita hitsataan vakiotuotteina säännöllisesti ovat kustannustehokkaita robottihitsauksella toteutettuina.


2.Meillä on monia erilaisia tuotteita – voiko niitä hitsata teillä?

Meille on vuosien aikana kertynyt osaamista monenlaisista tuotteista ja myös koko robottihitsauksen palveluprosessista. Pystymme ketterästi vaihtamaan robottihitsattavia tuotteita ja voimme hitsata hyvin erilaisia tuotesarjoja samankin viikon aikana samalla robotilla.


3.Minkä kokoisia kappaleita voitte maksimissaan robottihitsata?


Pystymme robottihitsaamaan jopa 5m pitkiä kappaleita, mutta yleisimmillään robottihitsaamme tuotteita, joiden koko on alle 2m. Pienimmät tuotteet ovat olleet muutaman senttimetrin kokoisia.


Koska haluamme vastata kasvavaan kysyntään ja pysyä ketterinä sekä olla robottihitsaamisen kehityksen kärjessä, olemme investoineet uuteen hitsausrobottiin. Uuden Fanuc M-10iD/12 ja Froniuksen hitsauslaitteiston avulla voidaan hitsata TIG-tekniikalla langansyötöllä tai ilman. Laittessa on myös plasmahitsaus. Plasmahitsaus soveltuu hyvin esimerkiksi levyjen päittäishitsaukseen (I-railo), koska sen tunkeuma on erinomainen. Se on omimmillaan myös ohuissa kirkkaissa materiaaleissa. Uuden investoinnin myötä voimme palvella MIG-, CMT-, TIG- ja Plasmahitsausta tarvitsevia asiakkaitamme entistä tehokkaammin.

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki