CMT teknologialla pystymme tuottamaan roiskevapaita, puhtaita ja laadukkaita hitsaussaumoja jopa vain 0,5mm paksuihin aineisiin. Se mahdollistaa myös galvanoidun ja normaaliteräksen yhdistämisen alumiiniin.

CMT eli Cold Metal Transfer on vapaasti suomennettuna metallin kylmäsiirtymistä. Menetelmän on kehittänyt hitsauslaitevalmistaja Fronius vuonna 2004. Prosessin toiminta perustuu mekaanisiin muutoksiin lisäainelangan syöttönopeudessa ja -suunnassa.

CMT-menetelmä kuuluu lyhytkaarihitsauksen piiriin ja se on kehitetty käytettäväksi lämmölle herkkien ja ohuiden materiaalien liittämiseen. Prosessin matalan lämmöntuonnin ansiosta hitsaustapahtuma on roiskeettomampi ja vähentää ohuilla materiaaleilla läpipalamisen riskiä.

Vaikka CMT on lyhytkaarihitsausta, aineensiirtyminen tapahtuu siinä eri tavalla. Kun perinteisessä lyhytkaarihitsauksessa lankaa syötetään jatkuvasti eteenpäin, kunnes oikosulku syntyy työkappaleen ja langan välillä ja virran nousun ansiosta sula pisara irtoaa langasta ja aiheuttaa kaaren uudelleensyttymisen, niin kylmäsiirtymisessä langan osuessa työkappaleeseen ja aiheuttaessa oikosulun vaihdetaankin langan syöttösuuntaa. Perinteisessä prosessissa oikosulun aiheuttama virran nousu siirtää voimakkaasti lämpöä hitsiin ja pisaran irtoaminen langasta voi olla raju ja synnyttää ei haluttuja roiskeita, tätä ei metallin kylmäsiirtymisessä tapahdu.

thumbnail

CMT-hitsaussauma.

CMT hitsausta Elektrorakenteelta – Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Elektrorakenne Oy on perustettu vuonna 1972. Olemme vaativiin alihankintatöihin erikoistunut täyden palvelun tarkkuuskonepaja. Koko 40 vuotisen historiamme aikana on toimintamme perusarvoihin kuuluneet laadukkaat tuotteet, ammattitaito ja halu palvella asiakkaita yrittäjähenkisellä asenteella päivästä toiseen.