LASERLEIKKAUSTA

Laserleikkausta puolikkaan hiuskarvan tarkkuudella

 

Laserleikkaus mahdollistaa kaikenmuotoisten tasomaisten kappaleiden leikkaamisen nopeasti ja siististi levyarkeista. Laserleikkausta on tehty maailmalla pitkään, jo vuodesta 1965 lähtien, eli kovin uudesta keksinnöstä ei ole kyse. Leikkaustekniikka on kuitenkin kehittynyt melkoisesti noista ajoista ja suurimmat harppaukset kehityksessä onkin otettu viimeisen 10 vuoden aikana.

 

Laserleikkausta nykyaikaisella tekniikalla

 

Elektrorakenteella käytössä oleva HSG G3015X -kuitulaser on varustettu automaattisella levyarkkien panostus- ja purkulaitteella, joka mahdollistaa keskeytyksettömän ja miehittämättömän ajon 24/7. Koneeseen voidaan näin ladata useampi tuhat kiloa levyä valmiiksi ja kone siirtää leikatut kappaleet ja leikkuujätteen pois automaattisesti. Koska aika ei kulu levyarkkien siirtelyyn yksitellen käsityönä,  koneen leikatessa edellistä työtä, voidaan kappaleita jo jatkokäsitellä, kuten hioa, särmätä, kierteyttää tai tehdä uusia leikkausohjelmia sillä välin.

Kone kykenee jopa 150m/min leikkausnopeuteen. Tarkkuus on 0,03mm, joka on suunnilleen puolet hiuskarvan paksuudesta. Koneen teho ja nopeus eivät kuitenkaan kerro tuotteiden laadusta vielä mitään. Jos konetta ajetaan väärillä arvoilla tai liian nopeasti, laatu kärsii. Elektrorakenteessa mennään aina laatu edellä.

Leikkaukset onnistuvat teräksissä jopa 25mm saakka. Alumiinissa, ruostumattomassa ja haponkestävässä teräksessä jopa 16mm saakka. Ohuemmat materiaalit ovat vain jopa 0,1mm paksuja. Koneella pystytään leikkaamaan myös esimerkiksi messinkiä ja kuparia sekä muoveja. Maksimi levykoko on 1500x3000mm

 

Jatkojalostus

 

Kun tarvitset laserleikkauksen lisäksi myös muita palveluita, Elektrorakenne on oikea osoite. Teemme tarvittavat jatkojalostukset, kuten hionnat, särmäykset ja hitsaukset kustannustehokkaasti ja varmalla otteella. Käytössämme on myös pistehitsaus sekä CNC-ohjattu ja manuaalinen pulttihitsaus. Kiinnitämme kappaleisiin myös puristemutterit, puristeruuvit tai niittimutterit. Kun tarvitset laserleikkausta ja metallitöitä, olethan yhteydessä meihin!