Alumiinin hitsausta ammattitaidolla

Elekrorakenne Oy tekee alumiinin hitsausta vuosien tuomalla kokemuksessa ja ammattitaidolla. CMT teknologian ansiosta pystymme tuottamaan roiskevapaita, puhtaita ja laadukkaita hitsaussaumoja jopa vain 0,5mm paksuihin aineisiin. Alumiinin hitsaus jopa 6m/min. Teknologia mahdollistaa myös galvanoidun ja normaaliteräksen yhdistämisen alumiiniin.

Alumiinin ominaisuuksia

Alumiini kestää melko hyvin ilman ja veden vaikutusta eikä siis ole altis korroosiolle ja siksi sitä käytetään usein teräksen sijasta. Sen korroosiokestävyys perustuu pintaan muodostuvaan suojaavaan oksidikerrokseen. Sen pinta siis hapettuu, mutta pintaan muodostuva tiivis oksidikerros suojaa alempia kerroksia korroosiolta. Usein alumiinia seostetaan muilla metalleilla, esimerkiksi magnesiumilla. Sen hyvää lämmönjohtavuutta hyödynnetään etenkin elektroniikkateollisuudessa. Myös sen sähkönjohtokyky on erittäin hyvä.

Puhdas alumiini on melko pehmeää, minkä vuoksi koneiden ja laitteiden valmistusmateriaaleina käytetään seostettua alumiinia, jonka lujuusominaisuudet ovat paremmat. Alumiinia kutsutaan kevytmetalliksi ja sen keveys tekee siitä suositun materiaalin erilaisissa ratkaisuissa. Sen etuja ovat hyvä lujuus suhteessa painoon ja useimmissa oloissa hyvä korroosiokestävyys tiiviin oksidikerroksen ansiosta. Myös sen lämmönsiirtokyky on hyvä.

Ammattitaitoista hitsausta Elektrorakenteelta – Ota yhteyttä!